Konic biedt allerlei oplossingen. Eén daarvan is het ontwikkelen van een multistore backend. Dit is wat wij deden voor een klant. Lees verder om te weten te komen hoe wij een multistore bouwden voor Go4Rent.

Wat is Go4Rent

Go4Rent Nederland B.V. is het overkoepelende bedrijf voor 3 organisaties: Go4Rent, MacRent en LedSquare. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het verhuren van apparatuur; zo is het bedrijf Go4Rent een bedrijf dat zich specialiseert in de verhuur van AV- en ICT-gerelateerde apparatuur. Ze werken met producten van A-merken als HP, Samsung, Panasonic en Microsoft. Het bedrijf MacRent is gefocust op het verhuren van Apple-systemen en LEDsquare is het bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuren en installeren van ledwalls van variabele grootte. Dit doen ze door het samenvoegen van losse scherm-bouwstenen met rechte of gebogen hoeken.

Met drie verschillende webshops kwam een behoefte aan een efficiëntere en minder tijdrovende manier om die te beheren.

Een multistore voor Go4Rent

Voor Go4Rent bouwden we een multistore waarin we een offertemodule en offertevolgsysteem hebben gebouwd.

Een multistore is een backend van websites die de mogelijkheid geeft om van een enkele WordPress admin meerdere websites of webshops te beheren. Hier komen handige functies bij kijken als een overzichtelijke weergave van alle domeinen en bestellingen van verschillende webshops en de mogelijkheid om de voorraden en producten van de winkels te synchroniseren. Dit betekent dus ook dat alle orders vanuit maar één systeem verwerkt hoeven worden.

Bij Go4Rent, waar ze producten verhuren en niet verkopen, worden sommige producten op meerdere websites verhuurd. Door het gezamenlijk voorraadbeheer is altijd duidelijk welke producten op welke momenten verhuurd zijn en of ze wel of niet beschikbaar zijn.

Dit is waarom wij een offertemodule en offertevolgsysteem in de multistore hebben ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat Go4Rent kan werken met een offertesysteem en met het gemak van een webshop.

Samenwerking Konic en Go4Rent

Voorgaand aan dit project heeft Konic al andere producten voor Go4Rent ontwikkeld. Dat beviel goed dus werden wij gevraagd om ook deze multistore te ontwikkelen. Samen met Ronald Weide, de eigenaar van Go4Rent, is het bedrijfsproces van Go4Rent geanalyseerd en is samen gekeken naar wat op welke manier geautomatiseerd kon worden. Hier is een programma van eisen uitgerold wat vervolgens is vertaald naar een functioneel en technisch ontwerp door onze software architect in India.

Deze samenwerking verliep heel goed. Ronald Weide is duidelijk in wat hij wil en door een Nederlandse projectmanager in te zetten die vervolgens ons team in India aanstuurde verliep de communicatie top.

Komende projecten

In de huidige multistore van Go4Rent is nog maar één van de drie websites gemaakt met WordPress. De andere twee zijn gebouwd met een in de markt onbekend CMS maar wij zullen in de toekomst ook deze twee websites over gaan zetten naar WordPress.

Wij zien uit naar het vervolg van deze samenwerking!

Is een multistore wat voor jou?

Wij helpen je graag met advies en antwoorden op vragen over multistores, websites en webshops. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *