Offshore IT vindt plaats in veel gebieden. Onder andere vanuit Oost-Europa, Zuid Afrika, Zuid Amerika en Azië werken IT’ers voor bedrijven uit hoofdzakelijk Europa en de VS. Met Konic hebben we er voor gekozen om een vestiging te starten in Goa, een regio in India. En daar hebben we nog geen moment spijt van gehad om de volgende redenen:

-Engels is de moedertaal in Goa. Daarom is het altijd makkelijk communiceren (al blijven ze een grappig accent houden :D)

-Indiërs zijn slimme mensen.

 

Over punt twee wil ik graag wat kwijt in deze blog, maar eerst een quizvraag…

Wat hebben Google, Nokia, Adobe, Mastercard en Microsoft met elkaar gemeen?

Het antwoord?

Al deze bedrijven hebben een Indiër als CEO

En ook in andere grote bedrijven is India goed vertegenwoordigd. Zo heeft Amazon een Indiase vrouw in de BOD en komt 58 procent van al het personeel bij NASA uit India.

Waarom zijn er zoveel Indiërs aan de top?

Dit vroeg ik aan een Indiase collega van mij toen ik onlangs in India was. Ze vertelde me dat het in een land met 1,3 miljard inwoners niet eenvoudig is om een goede baan te vinden. Je strijdt met miljoenen anderen om maar een relatief klein aantal IT banen. Daarom worden ze van kinds af aan al aangemoedigd om hard te werken en zich in te zetten, zodat ze eruit kunnen springen. Hierdoor is er bij velen een drang om de top te bereiken, en niet zelden zonder succes.

Onze collega’s

Op kleinere schaal maken we dat ook mee met onze Indiase collega’s. Het zijn de personen die zich vanaf hun schooltijd ingezet hebben en eruit zijn gesprongen ten opzichte van hun klasgenoten. Zowel in intelligentie als in drive.

Onze klanten zijn daarom enthousiast over de werkethiek van onze programmeurs. Het werk is belangrijk voor hun en ze zetten alles op alles om goede producten op te leveren.

Leren om te leven

Met Konic beseffen we ons ook de kanttekening bij dit verhaal. Het gevaar in India is dat je werknemers 24/7 bezig zijn met hun werk en een continue druk voelen om te presteren. Dit horen we vaak van ontwikkelaars die via een ander bedrijf bij ons komen.

Het klinkt gek, maar daarom moeten we onze werknemers vaak “leren om te leven”. Dit doen we met teamuitjes, bedrijfsfeesten en door onze werknemers aan te moedigen om in het weekend niet met werk bezig te zijn. In Nederland heel normaal, maar in India uniek. Veel nieuwe medewerkers weten niet wat ze meemaken bij hun eerste teamuitje.

Plezier bij een teamuitje van Konic

Een duurzame relatie

Door deze aanpak blijven onze ontwikkelaars lang bij ons en houden we een goede relatie. Waar bij andere bedrijven de programmeurs na een paar jaar opgebrand zijn, gaan de meesten bij ons elke dag met plezier naar hun werk en blijven ze gezond. Wil je op lange termijn succesvol zijn, dan is “slim” niet genoeg, en moet je personeel ook gezond blijven. Daarom is ons doel:

Werken met Konic = werken met slimme, gezonde mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *