Van veel mensen krijgen wij de vraag hoe we dat toch voor elkaar krijgen. Het managen van al die medewerkers in India, terwijl wij hier in Nederland zitten. Op deze vraag hopen we in 4 blogs antwoord te geven:

  • Deel 1: Nordic Intent
  • Deel 2: Kodework
  • Deel 3: Nine Stack
  • Deel 4: Fat Hamster

Met hoe de formele samenwerking in elkaar zit, zullen we je niet vermoeien. We zullen in deze blogs vooral uitweiden over hoe de samenwerking in de praktijk gaat.

Dienstverlening
In deel 1 hebben we het over Nordic Intent, het bedrijf waar alle verschillende diensten samenkomen. Met al onze opdrachtgevers, meestal agencies, hebben we afspraken over de samenwerking. Deze passen we ook naar behoefte aan, maar een aantal zaken zijn altijd hetzelfde. In het vervolg van deze blog worden de verschillende teams van Nordic Intent uitgelicht.

Business Development
Het business development team van Nordic Intent bestaat op moment van schrijven uit 8 personen. Dit team bestaat uit business analisten en customer succes managers.

Aan elke opdrachtgever wordt een customer succes manager gekoppeld, dit is voor onze opdrachtgever het vaste aanspreekpunt, ongeacht de dienst die wij aan deze opdrachtgever bieden.

De business analisten zijn verantwoordelijk voor het maken van estimates, inschattingen op basis van de door de opdrachtgever aangeleverde criteria. Zoals vaak in development-land komt hier ook het nodige businessinzicht bij kijken, aangezien niet iedere opdrachtgever de specificaties even compleet heeft.

Verder is het hoofd van de business development afdeling tevens onze GDPR-officer, oftewel degene die ervoor verantwoordelijk is dat we ons aan de AVG-wetgeving houden. Lees hier meer over hoe wij dit doen.

Finance
Voor alle verschillende bedrijven die we hebben, wordt vanuit Nordic Intent de administratie gedaan. Ons finance team zorgt naast de boekhoudkundige taken ook voor goede rapportages en overzichten.

Naast de financiële taken zijn zij ook verantwoordelijk voor alle juridische aspecten. Bij het internationaal-zakendoen komt nogal wat kijken, maar gelukkig zijn al deze zaken door ons finance team goed geregeld.

Human Resources
Omdat we ondertussen meer dan 130 medewerkers hebben, kan een HR-team niet ontbreken. In onze branche is ons personeel onze kracht, wij vinden het dus enorm belangrijk dat de mensen die bij ons komen werken zich op hun plek voelen, de juiste beloning krijgen voor hun werk en als allerbelangrijkste: leren samenwerken als een echt team.

Onze HR-afdeling is verantwoordelijk voor recruitment, performance management en alle contractuele zaken. En last but not least hebben we ook een eigen in-house arbodienst.

Gezien de groei die we doormaken als bedrijf, ligt de nadruk op recruitment. Om te voorkomen dat we met veel personeelsverloop te maken krijgen, is het enorm belangrijk dat aan de voorkant de juiste mensen worden geselecteerd. We krijgen dit goed voor elkaar, omdat we goede kennis van de lokale arbeidsmarkt hebben en we goede connecties onderhouden met de lokale universiteiten, waar verschillende IT-gerelateerde opleidingen worden aangeboden.

Onze in-house arbodienst is echt een unicum in India. Wij zijn heel bewust bezig met verzuim management en dat is in een land als India uitzonderlijk te noemen. Hiermee weten wij medewerkers op de juiste manier te begeleiden bij ziekte, maar voeren we ook preventief gesprekken.

Startups
Geen officiële afdeling van Nordic Intent, maar wel relevant. Doordat we de organisatiestructuur zo hebben ingericht dat we alle zogenaamde staffuncties vanuit Nordic Intent regelen, is het voor ons makkelijk om een nieuwe dienstverlening op te starten, zonder dat we voor al deze zaken opnieuw het wiel moeten uitvinden.

Iets waar we heel actief in zijn, onder andere ook met het oog op maatschappelijk verantwoord ondernemen, is het begeleiden van lokale startups in Goa. We zijn aangesloten bij diverse startup hubs.

Samenwerken?
Wij kunnen projecten aan op gebied van web development, software- en app development, animatie (zowel 2D als 3D), virtual reality en augmented reality.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *